Over onsServicesSuccesverhalenVacaturesNeem contact opJUNNECT voetafdrukken aap of JUNNECT'er
< Terug naar overzicht

Een online educatief platform met illustraties voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar

Gemeente Venlo - online speurtocht tegen voedselverspilling

Het Kookmysterie Illustraties

Het Kookmysterie is een innovatief project geïnitieerd door de Gemeente Venlo, waarbij de focus ligt op het tegengaan van voedselverspilling en het bevorderen van duurzaamheid. Dit unieke concept biedt kinderen de mogelijkheid om via een online speurtocht het gehele productieproces van eten te ontdekken. Door middel van boeiende video's, die zowel informatief als vermakelijk zijn, worden de jonge deelnemers uitgedaagd met quizvragen en creatieve opdrachten. Wanneer ze alle onderdelen succesvol hebben voltooid, hebben ze het mysterie ontrafeld en worden ze beloond met een heerlijk recept om zelf thuis te bereiden!

Dit was de vraag van Gemeente Venlo

De Gemeente Venlo benaderde ons met een bijzondere uitdaging: het creëren van een interactief platform speciaal voor basisschoolscholieren, gericht op het thema voedselverspilling en duurzaamheid. Ze zochten naar een manier om kinderen op een speelse en educatieve wijze bewust te maken van het belang van duurzaamheid en de impact van voedselproductie.

Proces

Ons team heeft met veel enthousiasme en toewijding aan het project voor de Gemeente Venlo gewerkt. Vanaf de eerste brainstormsessies tot de uiteindelijke oplevering, stond centraal dat we een platform wilden creëren dat zowel educatief als boeiend was voor basisschoolscholieren.

Bij het ontwikkelen van het online platform hebben we intensief samengewerkt met de projectontwikkelaar van de gemeente. Deze projectontwikkelaar had op zijn beurt nauwe banden met onderwijsexperts, waardoor we indirect profiteerden van hun pedagogische inzichten. Dit zorgde ervoor dat de inhoud van het platform perfect aansloot op de belevingswereld van de kinderen. Daarnaast hebben we meerdere feedbackrondes gehouden om het platform te optimaliseren en eventuele knelpunten te adresseren.

Parallel aan de ontwikkeling van het platform, hebben onze illustratoren gewerkt aan unieke illustraties die het thema voedselverspilling op een aansprekende manier visualiseren. Deze illustraties zijn niet alleen esthetisch, maar ook functioneel, en helpen de kinderen om complexe concepten beter te begrijpen. Door deze samenwerking en onze gecombineerde inspanningen is een interactief en visueel aantrekkelijk platform ontstaan dat kinderen op een boeiende manier betrekt bij het vraagstuk van voedselverspilling.

Het Kookmysterie mockup van ontwikkelde pagina's

Onze echt jungle gidsen bij deze opdracht

Iedere opdracht wordt in ons team verdeeld onder meerdere personen, zodat we intern ook altijd kunnen sparren over ideeën. Dat levert de tofste resultaten op!

Lian

Blaak

Strateeg & Graphic designer

Levi

Brouwers

Technical director

Wil je ook een online platform dat werkt?

Neem contact met ons op, dan plannen we een vrijblijvende meeting in bij ons op kantoor in Roosendaal, bij jou of online!

Afspraak maken