Over onsServicesSuccesverhalenVacaturesNeem contact opJUNNECT voetafdrukken aap of JUNNECT'er

Waarom een sterk webdesign zo belangrijk is

Auteur:

het JUNNECT team

Datum gepubliceerd:

12/7/2023

Niemand geeft graag veel geld uit, toch is het belangrijk om niet te zuinig om te gaan met je geld wanneer je een website bouwt. Zaken zoals een goed webdesign zijn namelijk heel belangrijk, en zijn daarom ook de investering waard. Maar waarom is webdesign zo belangrijk? We beantwoorden het in deze blog!

Eerste indruk
“Don’t judge a book by it’s cover” is een veelgebruikt Engels gezegde. Het betekent dat je de waarde van iets niet op basis van het uiterlijk moet beoordelen. Toch doen we dit allemaal bewust of onbewust wanneer we iets zien, ook bij websites. Wanneer een bezoeker je website bekijkt zal deze dus een eerst indruk vormen over je bedrijf.

Is deze eerste indruk slecht? Dan is de kans groot dat de bezoeker nooit klant zal worden van je bedrijf, en je dus een potentiële klant verliest. Is de eerste indruk goed? Dan heb je misschien een klant meer!

Een goed of slecht webdesign is dus het verschil tussen een hoge en een lage conversie. Door een hoge conversie zal je uiteraard meer winst hebben. Een goed webdesign is dus duurder, maar het zal op termijn meer opbrengen. Hierdoor is het investeren in een goed webdesign met een iets hoger prijskaartje zeker de moeite waard.

Makkelijke navigatie
Uiteraard wil je dat al je bezoekers hun weg goed vinden op je website en dat alles duidelijk is. Een goed webdesign heeft een goed gestructureerde indeling waardoor je bezoekers kunnen vinden wat ze zoeken. Een slechte webdesign daarentegen heeft een onlogische en moeilijke indeling die zorgt voor veel onduidelijkheid. Wanneer een website onduidelijk is, zal een bezoeker snel geïrriteerd raken en je website verlaten. Ook zo verlies je weer een potentiële klant.

SEO
SEO is de afkorting van “search engine optimisation”, dat betekent in het Nederlands letterlijk: zoekmachine optimalisatie. Wie aan SEO doet, verbetert zijn website dus voor de zoekmachine.

Er zijn veel zaken die je kunt doen, deze kunnen we verdelen in twee groepen: onpage en ofpage SEO. Ofpage SEO gebeurt buiten de website en onpage Seo gebeurt op de website zelf. Webdesign hoort natuurlijk bij onpage SEO.

SEO en webdesign lijken op het eerste gezicht misschien heel verschillend, maar toch hebben ze hetzelfde doel: gebruiksvriendelijkheid.

Je wilt namelijk dat je website zo snel mogelijk laadt, mooie afbeelding en teksten bevat en duidelijke links heeft. Dit zorgt voor een betere SEO maar ook voor een betere gebruikservaring.

Nieuwsgierig naar wat een sterk webdesign voor jou betekenen? Neem contact met ons op, dan plannen we een vrijblijvende meeting in bij ons op kantoor in Roosendaal, bij jou of online!

Contact opnemen