Over onsServicesSuccesverhalenVacaturesNeem contact opJUNNECT voetafdrukken aap of JUNNECT'er

Social media marketing, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Auteur:

het JUNNECT team

Datum gepubliceerd:

12/7/2023

Vandaag de dag zijn er heel veel mensen actief op social media. Social media marketing is daarom ook zeer belangrijk. Maar wat is social media marketing eigenlijk en waarom is het voor jou belangrijk? We beantwoorden het in deze blog!

Wat is social media marketing?
Laten we beginnen met het uitleggen van wat social media marketing is. Social media marketing is, zoals je aan de naam kunt horen, een vorm van marketing waarbij social media wordt gebruikt om doelstellingen waar te maken. Deze doelstellingen zijn vaak zorgen voor meer conversies en naamsbekendheid.

Waarom is dit zo belangrijk voor organisaties?
Vandaag de dag is bijna iedereen actief op social media. In Nederland alleen al, zijn er meer dan 13,7 miljoen mensen actief op social media. Ook in andere landen zijn er veel mensen actief op social media. Zo zijn er in België ongeveer 8,83 miljoen mensen actief op social media, en zijn er wereldwijd in totaal ongeveer 4,14 miljard maandelijkse gebruikers van social media. Dat zijn zeer indrukwekkende cijfers. Maar waarom zou je dan ook als bedrijf actief moeten zijn op social media?

Wel, sociale media is een gemakkelijke manier om met (potentiële) klanten te communiceren en feedback op te volgen.

Ook kan social media meer bezoekers naar je website brengen. Dit kan bijvoorbeeld door, in een bericht, een link naar je website te plaatsen. Inkomende links zijn trouwens ook uitstekend voor de positie van je website in een zoekmachine; hoe meer goede links naar je website leiden, hoe hoger je website komt te staan.

Daarnaast is het met social media marketing ook zeer gemakkelijk om aan nichemarketing te doen. Op social media kunnen bedrijven namelijk gericht zoeken aan de hand van bijvoorbeeld interesses en leeftijd. Op social media kun je ook kiezen om te adverteren op basis van locatie. Zo kun je mensen in je buurt op de hoogte brengen van bijvoorbeeld je services, producten en je bedrijf.

Kortom: social media is cruciaal voor bedrijfseigenaren die meer mensen willen bereiken en beter willen kunnen communiceren met hun potentiële klanten.

Nieuwsgierig naar wat social media marketing voor jou betekenen? Neem contact met ons op, dan plannen we een vrijblijvende meeting in bij ons op kantoor in Roosendaal, bij jou of online!

Contact opnemen